Keskustelufoorumi hammastekniikasta kiinnostuneille

Hampaantekijat.fi on avoin keskustelufoorumi kaikille hammastekniikasta ja sitä sivuavista aiheista kiinnostuneille. Palstan lukeminen on mahdollista ilman kirjautumista, mutta keskusteluun osallistuminen vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröityminen onnistuu klikkaamalla sivun oikeassa laidassa olevaa "Rekisteröidy"-tekstiä.

Foorumia ylläpidetään talkoovoimin ja sen käyttö on kaikille maksutonta. Ylläpitoon saat yhteyden sähköpostitse osoitteeseen tero@teknohammas.fi tai tapio.jokela@qmedical.fi.

Antoisia hetkiä Hampaantekijat.fi-foorumin parissa!

"Stressitöntä prässäämistä"

"Stressitöntä prässäämistä"

ViestiKirjoittaja miklin68 » 03 Huhti 2014, 12:56

Moi kaikki IPS e.max Press käyttäjät
Tässä muutamia juttuja alkuvuoden maakuntamatkoilta (R t F M)
1. Muistakaa ostaa välillä uusia allox-palkkeja. Hiekkapuhallettaessa niitä puhtaaksi ne kuluvat ja kapenevat. Tämä usein syynä ”crack protector" – sensorin aktivoitumiseen. Helppo tarkista –laita puhdas palkki rullaan pöytälevylle. Jos rullaa suoraan niin OK, kurvailu sivulle kertoo kavenneesta kärjestä.

2. Kesä on tulossa ja toivottavasti myös lämmin. Lämmin sää saa valumassan kovettumaan nopeammin. Huomioittehan että massalla ja nesteellä on toimintalämpötilat.
Älkää pudottako vakuumisekoitusaikaa! Ohje sanoo 120sek. Massa pitää todella sekoitta riittävästi että se kovettuu kunnolla. Liian vähän sekoitettu massa on heikompi ja usein kuplat ja epätasainen pinta prässäystuloksessa on seuraus liian lyhyestä sekoitusajasta. Samoin vakuumisekoitin on avain onnistuneeseen tulokseen, käsin sekoitettu ja painekattilassa kovetettu sylinteri ei ole tarkoituksen mukainen.

3. Sitten noiden töiden kanavointi on tärkeää. Uudet EP-3000/5000 uunien prässäyslämpötilat ovat optimaaliset. Joten työ sijoittaminen sylinteriin on erittäin tärkeää(Laitan kuvan kylmästä/kuumasta alueesta myöhemmin). Vanhoissa uuneissa oli korkeampi lämpötila, muttei sensoria tarkkailemassa materiaalin etenemistä, vain aika ratkaisi ennen. Silloin pystyi sijoittamaan työt suoremmilla kanavilla keskelle sylinterinmuodostajaa ilman ongelmia. Uusien uunien matalampi prässäyslämpötila vaikuttaa sylinterin sisälämpötilaan. Joten nyt on tärkeää että työt kanavoidaan oikeaan kulmaan kohti sylinterin sivuseinämää. Samoin kanava pitää sijoittaa sylinterinmuodostajan reunalle – ei keskelle (katso liitteen kuva tai käyttöohjeista s.20). Kuvissa näytetään miten ja missä asennossa kruunu on hyvä sijoittaasylinteriin.
Samoin implanttikruunuissa on ollut ongelmia prässäyksissä. Siellä kanava pitää sijoitta mahdollisimman lähelle ruuvin reiän suuntaa. IPS Abutment Solutin käyttöohjeessa sivulla 14 on selkeä ohje. Jos implanttikruunu kanavoidaan normaalisti, niin kruunun reuna on usein ”kylmällä” sektorilla ja jää prässääntymättä. Eli kruunu taas kohden sylinterin sivuseinämää ja lämpöä. Kanava kannatta myös näissä lyhentää minimaaliseksi, helpottaa asemointia oikeaan paikkaan.


Kuva alla.
(Attach the sprue to an oral cusp of the abutment crown and as parallel as possible to
the screw channel. Use a 2.5 mm wax wire).


4. Laite antaa huolto kehotuksen (Hint 1700). Prässissä on sisään rakennettu muistutus kahden vuoden jälkeen huollosta. Tärkeintä on katsoa lämmitys elementin käyttötunnit. Tehdas lupaa 1200 tuntia vastukselle toimintaikää, sen jälkeen vaihto on suositeltavaa. Eli tarkistakaa tuntimäärä ja toimikaa sen mukaan. Jos muistutus häiritsee, niin siirtäkää sitä valikosta ”reminder intervals” arvoon 12, vakiona 0.
Liitteet
sprue.png
sprue.png (71.91 KiB) Katsottu 10427 kertaa
miklin68
 
Viestit: 21
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 12:32

Re: "Stressitöntä prässäämistä"

ViestiKirjoittaja Toni » 04 Huhti 2014, 18:44

Terve vaan
kiitos mikko oikei hyvistä vinkeistä. tulee tarpeeseen varmasti meille kaikille hampaantekijöille.
Näitä tänne vaan lisää. Liika tieto ei koskaan haittaa eikä vaikeuta meidän jo tarpeeksi vaikeaa työtämme
Toni
 
Viestit: 3
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 11:18


Paluu Kruunu- ja siltaprotetiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron